Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe muffiny ze śliwkami.Ciasto jest pyszne,mięciutkie,jak drożdżówki:)Najlepsze ciasto na muffinki jakie jadłam.Przepis znalazłam na blogu:moje wypieki.blox.pl
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 198
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 185
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 198
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 185
Składniki
Tradycyjnie-w jednym naczyniu wymieszać składniki suche,w drugim mokre,połączyć razem,dodając na koniec śliwki.
Ciasto nałożyć do formy na muffinki,każdą muffinkę posypać cukrem ,piec ok.25 minut w temperaturze 190 stop.C.Poczekać chwilę zanim przestygną,potem wyciągnąć z formy.Studzić na kratce.