Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414525
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414525
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Składniki
W garnku na ostrym ogniu rozpuszczamy margarynę, cukier, kakao i wodę . Odstawiamy do ostygnięcia.
Po ostudzeniu rozpuszczonych składników dodajemy trzy żółtka i mąkę z proszkiem. Następnie ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy delikatnie mieszając . Na koniec dodajemy wg. uznania przyprawę korzenną i namoczone wcześniej rodzynki.
Wstawiamy do nagrzanego do 170 st. piekarnika i pieczemy około 50 min. Po tym czasie sprawdzamy nakłuwając patyczkiem czy ciasto jest dopieczone. Smacznego :)