Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 224
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 112
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 224
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 112
Składniki
W garnku na ostrym ogniu rozpuszczamy margarynę, cukier, kakao i wodę . Odstawiamy do ostygnięcia.
Po ostudzeniu rozpuszczonych składników dodajemy trzy żółtka i mąkę z proszkiem. Następnie ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy delikatnie mieszając . Na koniec dodajemy wg. uznania przyprawę korzenną i namoczone wcześniej rodzynki.
Wstawiamy do nagrzanego do 170 st. piekarnika i pieczemy około 50 min. Po tym czasie sprawdzamy nakłuwając patyczkiem czy ciasto jest dopieczone. Smacznego :)