Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 222
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4906
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4809
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44816
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 444
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 222
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4906
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4809
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44816
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 444
Składniki
W garnku na ostrym ogniu rozpuszczamy margarynę, cukier, kakao i wodę . Odstawiamy do ostygnięcia.
Po ostudzeniu rozpuszczonych składników dodajemy trzy żółtka i mąkę z proszkiem. Następnie ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy delikatnie mieszając . Na koniec dodajemy wg. uznania przyprawę korzenną i namoczone wcześniej rodzynki.
Wstawiamy do nagrzanego do 170 st. piekarnika i pieczemy około 50 min. Po tym czasie sprawdzamy nakłuwając patyczkiem czy ciasto jest dopieczone. Smacznego :)