Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z czasów mojego dzieciństwa. Proste i szybkie.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Margarynę , wodę, cukier w rondlu rozpuścić. Dodać kakao. Odlać na polewę.
Do ostudzonej masy dodać jaja, mąkę z proszkiem. Wyrobić. wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec na termoobiegu w temp. 170 st. C przez 50 min. Po upieczeniu wyjąć z blachy, polać polewą, można posypać np. wiórkami kokosowymi lub czymś innym.