Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie ciasto, mięciutkie, wilgotne,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3831
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414665
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3831
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414665
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Składniki
1. do miski wsypać mąkę, cukier, sodę, przyprawę do piernika i kakao, oraz cukier waniliowy, dodać jajko, mleko i olej, wymiesząc wszystko dokładnie mikserem, dodać dżem, chwilke jeszcze miksować, wsypać orzechy, dokładnie wymieszać łyżką, 2. ciasto wlaś do foremki, ja dodatkowo wcisnęłam kilka jeżyn, które fajnie urozmaiciły smak, 3. ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 60 min, mozna polać polewą lub posypać cukrem pudrem smacznego