Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek to ciasto na jakim stawiałam swoje pierwsze kroki w pieczeniu. Ile razy mi nie wyszedł to Bóg jeden wie. Ale nie tym razem, ten murzynek z truskawkami wyszedł wyśmienity. Delikatny, mięciutki i smakował jak czekolada z truskawkami.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7679
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2691
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7679
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2691
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Składniki
Do rondla wrzucamy margarynę, kakao, cukier, wodę.
Cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Z polewy odlewamy 1/2 szklanki do ozdoby, resztę odstawiamy do wystygnięcia.
Do zimnej polewy dokładamy żółtka i dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie łączymy ją z resztą masy.
Ciasto wylewamy na wyłożą papierem do pieczenia dużą blaszkę.
Na wierzch wysypujemy truskawki.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez 50 minut.
Po upieczeniu ciasto studzimy. Przestudzone ciasto oblewamy pozostałą polewą.
Smacznego !!!
;-D
;-)))