Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 907
Dodano: 15.07.2018
Odsłon: 639
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Do rondla włożyć masło, dodać cukier, kakao i mleko, zagotować. Następnie wsypać połamaną czekoladę, dodać aromat, sok z cytryny lub spirytus, wymieszać.
Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao, dodać cukier puder, cukier waniliowy, wymieszać.
W drugiej misce zmiksować mleko z oliwą, jajkami i miodem.
Do mokrych składników wsypać suche, dokładnie wymieszać.Ciasto przelać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 30/38 cm, włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut.
Upieczone ciasto ostudzić i pokroić w kostkę lub słupki, zanurzać w polewie czekoladowej.
Następnie lekko dociskając obtaczać w wiórkach kokosowych.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

szpileczkiibabeczkiblog 14 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Muszę wypróbować koniecznie ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Black_soul 16 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Muszą być pyszne ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 15 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszne lamingtony, często je robiłam jak dzieci były małe.:)1 Kto głosował? | Odpowiedz