Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis nierozerwalnie związany z kompotem (patrz inne moje przepisy). Absolutnie dobrowolny, chociaż jednak mus. Deser idealny na upalny dzień.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10710
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10710
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Składniki
Wersja 1 Wszystkie składniki wrzucamy do wysokiego i wąskiego naczynia, następnie blenderem rozdrabniamy je na jednolitą masę. Chłodzimy w lodówce przez około godzinę.
Wersja 2 Wszystkie składniki wrzucamy do nutribulletu i rozdrabniamy je na jednolitą masę. Chłodzimy w lodówce przez około godzinę.
Jeżeli nie pożremy wszystkiego od razu, a pożremy, wtedy resztę możemy zapasteryzować w słoiku, lub innym szklanym naczyniu. Ale pożremy.