Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, satysfakcjonujący i puszysty deser. Jest to świetny przepis nie tylko dla wegan, ale także dla wszystkich, którzy mają ochotę na odrobinę mocno czekoladowej słodyczy. Pomoże nam woda pozostała po namoczeniu ciecierzycy, czyli aquafaba.
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 191
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 489
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2980
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 146
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 191
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 489
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2980
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 146
Składniki
Aquafabę wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Do czekolady dodaj olej kokosowy. Roztop czekoladę i olej w kąpieli wodnej: połóż żaroodporną miskę na garnku z gotującą się wodą.
Po roztopieniu czekolady wyłącz grzanie pod garnkiem z wodą. Do czekolady dodaj sól, rum i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj i odstaw do wystudzenia.
Schłodzoną aquafabę ubijaj przez 15 minut mikserem na wysokich obrotach. Po około dwóch minutach zacznij dodawać partiami cukier.
Połącz powstałą pianę z masą czekoladową. Trzecią część piany wmieszaj w masę czekoladową w celu jej rozluźnienia. Używając szpatułki, pozostałą pianę wmieszaj delikatnie w masę czekoladową, uważając, by nie wybić powietrza.
Powstałą czekoladową pianę podziel na porcję i odstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Gotowy mus przyozdób startą czekoladą lub ulubionymi owocami.
Smacznego!