Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny francuski klasyk w szybkiej i prostej postaci.Bardzo pyszny dla doroslych i dzieci.Zapraszam na mój kanal na YouTube Slodki Smak Pasji.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 112
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1222
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 207
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 112
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1222
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 207
Składniki
Czekolade roztopic w kapieli wodnej.Nastepnie dodac mleko,dobrze wymieszac i odlozyc na 30 min.do lodówki.Wyjac mase czekoladowa,powinna zgestniec.Ubijamy smietane na sztywno.Porcjami dodajemy ubita na sztywno smietane i delikatnie mieszamy do polaczenia skladników.Nasz mus jest gotowy!Przekladamy do rekawa cukierniczego i wyciskamy do pucharków lub kieliszków na ok.6 porcji.Taki deser moze stac w lodówce nawet 2 dni,mozna go na spokojnie wczesniej przygotowac przed przyjsciem gosci.Przed podaniem dekorujemy wedlug uznania.SMACZNEGO!