Do góry

Desery Przepis na:

Mus czekoladowy ekspresowy deser wywiad

Mus czekoladowy ekspresowy deser wywiad

Autor:

Przepisów i artykułów: 127 Ocena: 733

Dodano:

Odsłon: 1225

Przepyszny francuski klasyk w szybkiej i prostej postaci.Bardzo pyszny dla doroslych i dzieci.Zapraszam na mój kanal na YouTube Slodki Smak Pasji.

Składniki

  • 200g gorzkiej lub deserowej czekolady
  • 120ml mleka
  • 250-300 ml smietany kremówki
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mus czekoladowy ekspresowy deser wywiad

Przygotowanie

  1. Czekolade roztopic w kapieli wodnej.Nastepnie dodac mleko,dobrze wymieszac i odlozyc na 30 min.do lodówki.Wyjac mase czekoladowa,powinna zgestniec.Ubijamy smietane na sztywno.Porcjami dodajemy ubita na sztywno smietane i delikatnie mieszamy do polaczenia skladników.Nasz mus jest gotowy!Przekladamy do rekawa cukierniczego i wyciskamy do pucharków lub kieliszków na ok.6 porcji.Taki deser moze stac w lodówce nawet 2 dni,mozna go na spokojnie wczesniej przygotowac przed przyjsciem gosci.Przed podaniem dekorujemy wedlug uznania.SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń