Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus czekoladowy z 2 składników przygotujesz w łatwy sposób. Możesz go podawać samodzielnie, z owocami albo z innymi ulubionymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się jako deser na zimno w ciepłe letnie dni.
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 49
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3640
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 196
Pyszny pieczony pasztet z kaczki i kurczaka. Pasztet jest z tych twardszych,...
Odsłon: 58
Aromatyczna, delikatna wątróbka w towarzystwie karmelizowanej cebuli, soczyst...
Odsłon: 73
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 49
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3640
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 196
Pyszny pieczony pasztet z kaczki i kurczaka. Pasztet jest z tych twardszych,...
Odsłon: 58
Aromatyczna, delikatna wątróbka w towarzystwie karmelizowanej cebuli, soczyst...
Odsłon: 73
Składniki
Do rondelka przełóż pokruszoną czekoladę mleczną i zalej ją śmietanką. Umieść nad większym naczyniem z gotującą się wodą. W takiej kąpieli wodnej rozpuść składniki i połącz je ze sobą. Masa powinna być gładka, bez grudek i błyszcząca. Kiedy przestygnie, włóż ją do lodówki na około godzinę.
Po tym czasie wyłóż czekoladową masę. Umieść ją w misie i zmiksuj na wysokich obrotach. Przełóż do pucharków. Tak gotowy mus czekoladowy z 2 składników możesz podawać od razu albo jeszcze schłodzić w lodówce. Posyp dowolnymi dodatkami, np. cukrem pudrem albo pokruszoną czekoladą.