Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus czekoladowy z 2 składników przygotujesz w łatwy sposób. Możesz go podawać samodzielnie, z owocami albo z innymi ulubionymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się jako deser na zimno w ciepłe letnie dni.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414235
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2263
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414235
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2263
Składniki
Do rondelka przełóż pokruszoną czekoladę mleczną i zalej ją śmietanką. Umieść nad większym naczyniem z gotującą się wodą. W takiej kąpieli wodnej rozpuść składniki i połącz je ze sobą. Masa powinna być gładka, bez grudek i błyszcząca. Kiedy przestygnie, włóż ją do lodówki na około godzinę.
Po tym czasie wyłóż czekoladową masę. Umieść ją w misie i zmiksuj na wysokich obrotach. Przełóż do pucharków. Tak gotowy mus czekoladowy z 2 składników możesz podawać od razu albo jeszcze schłodzić w lodówce. Posyp dowolnymi dodatkami, np. cukrem pudrem albo pokruszoną czekoladą.