Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus czekoladowy z 2 składników przygotujesz w łatwy sposób. Możesz go podawać samodzielnie, z owocami albo z innymi ulubionymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się jako deser na zimno w ciepłe letnie dni.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Do rondelka przełóż pokruszoną czekoladę mleczną i zalej ją śmietanką. Umieść nad większym naczyniem z gotującą się wodą. W takiej kąpieli wodnej rozpuść składniki i połącz je ze sobą. Masa powinna być gładka, bez grudek i błyszcząca. Kiedy przestygnie, włóż ją do lodówki na około godzinę.
Po tym czasie wyłóż czekoladową masę. Umieść ją w misie i zmiksuj na wysokich obrotach. Przełóż do pucharków. Tak gotowy mus czekoladowy z 2 składników możesz podawać od razu albo jeszcze schłodzić w lodówce. Posyp dowolnymi dodatkami, np. cukrem pudrem albo pokruszoną czekoladą.