Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus czekoladowy z 2 składników przygotujesz w łatwy sposób. Możesz go podawać samodzielnie, z owocami albo z innymi ulubionymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się jako deser na zimno w ciepłe letnie dni.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7882
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13651
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7882
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13651
Składniki
Do rondelka przełóż pokruszoną czekoladę mleczną i zalej ją śmietanką. Umieść nad większym naczyniem z gotującą się wodą. W takiej kąpieli wodnej rozpuść składniki i połącz je ze sobą. Masa powinna być gładka, bez grudek i błyszcząca. Kiedy przestygnie, włóż ją do lodówki na około godzinę.
Po tym czasie wyłóż czekoladową masę. Umieść ją w misie i zmiksuj na wysokich obrotach. Przełóż do pucharków. Tak gotowy mus czekoladowy z 2 składników możesz podawać od razu albo jeszcze schłodzić w lodówce. Posyp dowolnymi dodatkami, np. cukrem pudrem albo pokruszoną czekoladą.