Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus czekoladowy z 2 składników przygotujesz w łatwy sposób. Możesz go podawać samodzielnie, z owocami albo z innymi ulubionymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się jako deser na zimno w ciepłe letnie dni.
Zdrowe i przepyszne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka, warzyw or...
Odsłon: 4977
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Odsłon: 119
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1076
Zdrowe i przepyszne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka, warzyw or...
Odsłon: 4977
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Odsłon: 119
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1076
Składniki
Do rondelka przełóż pokruszoną czekoladę mleczną i zalej ją śmietanką. Umieść nad większym naczyniem z gotującą się wodą. W takiej kąpieli wodnej rozpuść składniki i połącz je ze sobą. Masa powinna być gładka, bez grudek i błyszcząca. Kiedy przestygnie, włóż ją do lodówki na około godzinę.
Po tym czasie wyłóż czekoladową masę. Umieść ją w misie i zmiksuj na wysokich obrotach. Przełóż do pucharków. Tak gotowy mus czekoladowy z 2 składników możesz podawać od razu albo jeszcze schłodzić w lodówce. Posyp dowolnymi dodatkami, np. cukrem pudrem albo pokruszoną czekoladą.