Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję Wam mus czekoladowy z jeżynami z dodatkiem chilli i kardamonu. Słodki smak kremu czekoladowego idealnie smakuje z kwaśnymi jeżynami. Mniaam!
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1361
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 3017
Polecam, pychota.
Odsłon: 175
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1361
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 3017
Polecam, pychota.
Odsłon: 175
Składniki
Oba rodzaje czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej (w misce umieszczonej nad garnkiem z gotującą się wodą). Dodajemy chilli i kardamon. Czekoladę pozostawiamy do ostygnięcia, aż czekolada nie będzie ciepła w dotyku - ale nadal płynna.
Kremówkę ubijamy, a gdy zacznie gęstnieć wlewamy do niej całą czekoladę. Miksujemy. Następnie cały czas miksując, łyżka po łyżce dodajemy kajmak. Ubijamy do czasu powstania gładkiej masy.
Na dnie miseczek układamy jeżyny, przykrywamy musem czekoladowym. Dekorujemy resztą owoców i czekoladą.
Możemy podawać od razu jako miękki krem lub po schłodzeniu w lodówce jako jędrny mus.