Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję Wam mus czekoladowy z jeżynami z dodatkiem chilli i kardamonu. Słodki smak kremu czekoladowego idealnie smakuje z kwaśnymi jeżynami. Mniaam!
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 81
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2134
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 676
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 81
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2134
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 676
Składniki
Oba rodzaje czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej (w misce umieszczonej nad garnkiem z gotującą się wodą). Dodajemy chilli i kardamon. Czekoladę pozostawiamy do ostygnięcia, aż czekolada nie będzie ciepła w dotyku - ale nadal płynna.
Kremówkę ubijamy, a gdy zacznie gęstnieć wlewamy do niej całą czekoladę. Miksujemy. Następnie cały czas miksując, łyżka po łyżce dodajemy kajmak. Ubijamy do czasu powstania gładkiej masy.
Na dnie miseczek układamy jeżyny, przykrywamy musem czekoladowym. Dekorujemy resztą owoców i czekoladą.
Możemy podawać od razu jako miękki krem lub po schłodzeniu w lodówce jako jędrny mus.