Desery Przepis na:
Mus jagodowy

Składniki
- jagody, 40 dag
- Śmietana 30%, 0,5 litra
- cukier, 5 łyżek
- żelatyna, 1,5 łyżki
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
jagody zmiksować,żelatynę namoczyć w 2 łyżkach wody ,aby napęczniała, śmietanę ubić z cukrem,do żelatyny dodać jeszcze 3 łyżki gorącej wody ,rozprowadzić ją i dodać do śmietany razem z jagodami,wymieszać.Rozłożyć na porcje i zostawić do stężenia w lodówce.Przed podaniem można udekorować bitą śmietaną i jagodami
Komentarze do przepisu (6)

annawk 21 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
świetny taki mus i na... (letnim)... czasie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

ewakl5 18 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
ślinka cieknie ......0 Kto głosował? | Odpowiedz

ewakl5 18 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Na pewno spróbuję , aż ślinka cieknie.....0 Kto głosował? | Odpowiedz

anetalive 17 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
eXstra ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 14 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
pyszne i nieskomplikowane :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchcik 14 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
mmm..jagody ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz