Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus jagodowy do tortu to owocowy i lekki krem, który świetnie pasuje do biszkoptowych ciast. W dodatku smakuje obłędnie i jest prosty w przygotowaniu.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 87
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 604
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5674
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 87
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 604
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5674
Składniki
Mrożone jagody musisz najpierw odmrozić. Świeże umyj i osusz. Przełóż owoce do miski i zblenduj na gładką masę. W osobnym naczyniu ubij śmietankę z mascarpone na sztywno. Pod koniec dodaj cukier puder i zmiksuj krótko. Żelatynę zalej wodą, zamieszaj i odstaw do napęcznienia. Potem podgrzej ją delikatnie (w mikrofali albo w kąpieli wodnej).
Do przestudzonej żelatyny dodaj kilka łyżek masy śmietanowej, zamieszaj. Całość przełóż do gotowego kremu śmietankowego. Wlej też jagody. Krótko zmiksuj.
Wykładaj od razu na blaty biszkoptu, nie przechowuj go w lodówce poza ciastem, bo trudno będzie go później rozłożyć na torcie.