Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus jagodowy do tortu to owocowy i lekki krem, który świetnie pasuje do biszkoptowych ciast. W dodatku smakuje obłędnie i jest prosty w przygotowaniu.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 492
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1995
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 492
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1995
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Składniki
Mrożone jagody musisz najpierw odmrozić. Świeże umyj i osusz. Przełóż owoce do miski i zblenduj na gładką masę. W osobnym naczyniu ubij śmietankę z mascarpone na sztywno. Pod koniec dodaj cukier puder i zmiksuj krótko. Żelatynę zalej wodą, zamieszaj i odstaw do napęcznienia. Potem podgrzej ją delikatnie (w mikrofali albo w kąpieli wodnej).
Do przestudzonej żelatyny dodaj kilka łyżek masy śmietanowej, zamieszaj. Całość przełóż do gotowego kremu śmietankowego. Wlej też jagody. Krótko zmiksuj.
Wykładaj od razu na blaty biszkoptu, nie przechowuj go w lodówce poza ciastem, bo trudno będzie go później rozłożyć na torcie.