Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus jagodowy do tortu to owocowy i lekki krem, który świetnie pasuje do biszkoptowych ciast. W dodatku smakuje obłędnie i jest prosty w przygotowaniu.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2181
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2181
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Składniki
Mrożone jagody musisz najpierw odmrozić. Świeże umyj i osusz. Przełóż owoce do miski i zblenduj na gładką masę. W osobnym naczyniu ubij śmietankę z mascarpone na sztywno. Pod koniec dodaj cukier puder i zmiksuj krótko. Żelatynę zalej wodą, zamieszaj i odstaw do napęcznienia. Potem podgrzej ją delikatnie (w mikrofali albo w kąpieli wodnej).
Do przestudzonej żelatyny dodaj kilka łyżek masy śmietanowej, zamieszaj. Całość przełóż do gotowego kremu śmietankowego. Wlej też jagody. Krótko zmiksuj.
Wykładaj od razu na blaty biszkoptu, nie przechowuj go w lodówce poza ciastem, bo trudno będzie go później rozłożyć na torcie.