Do góry

Desery Przepis na:

Mus miętowy z czekoladą

Mus miętowy z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22300

Dodano:

Odsłon: 7267

Pyszny i lekki mus miętowy w ślicznym, wiosennym kolorze. W sam raz na pochmurne dni:) polecam!

Składniki

  • czekolada, 1 tabliczka
  • słodka śmietana 30 %, 20 ml
  • śmietan-fix, 1 szt
  • cukier puder, 1 łyżka
  • żelatyna, 1 łyżeczka
  • likier miętowy, 50 ml
  • jogurt naturalny, 200 ml
  • kilka listków mięty
1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Mus miętowy z czekoladą

Przygotowanie

  1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Deseczkę owinąć folią spożywczą dobrze ją napinając, wylać czekoladę i wstawić do lodówki aby zastygła.

  2. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem, dodać do niej jogurt i rozpuszczoną czekoladę, dokładnie wymieszać.

  3. Dodać likier miętowy, wymieszać. Schłodzoną czekoladę wyjąć z lodówki i wyciąć z niej serca.

  4. Płatki czekoladowe przekładać musem miętowym, dekorować listkami mięty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anja35 21 kwietnia 2009 chyba rozpuszczoną żelatynę dodać, nie czekoladę, do tej ubitej śmietanki?...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń