Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowuję je dla najmłodszych. Zajadają z apetytem.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22631
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 111
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 317
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22631
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 111
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 317
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Składniki
Żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie i przestudzić. Truskawki rozdrobnić blenderem. Mocno schłodzoną śmietankę ubić z cukrem i serkiem mascarpone.Odłożyć 2 łyżki do dekoracji. Resztę połączyć z truskawkami. Na końcu wlać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać i rozlać do pucharków lub szklanek. Udekorować bitą śmietaną, truskawką i gałązką świeżej mięty.