Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny deser na ciepłe, wiosenne dni. doskonały dla całej rodziny!
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88311
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11670
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1827
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88311
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11670
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1827
Składniki
Porzeczki oszypułkować, umyć, osuszyć i zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i delikatnie połączyć z mascarpone i pure porzeczkowym.
Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku i połączyć z musem porzeczkowym. Mus wylać do formy i wstawić do lodówki na min. 1 h. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wylać na pergamin.
Po schłodzeniu wycinać dekoracje i podawać z musem.