Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy sobie poradzi.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7507
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2468
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7507
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2468
Składniki
Formę na babkę wysmarować masłem. Mąkę pszenną wymieszać ze skrobią ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.
W miseczce utrzeć na puch miękkie masło. Dodać cukier i ponownie ucierać. Dodawać po jednym jajku i cały czas miksować. Teraz czas na mąkę. Stopniowo dodawać. Najpierw mieszać tylko piórami i następnie włączyć silnik miksera. Mieszać do połaczenia składników.
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy na babkę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 min. Wyjąć z pieca. Wystudzić. Osypać cukrem pudrem. Gotowe. Smacznego.