Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy sobie poradzi.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Formę na babkę wysmarować masłem. Mąkę pszenną wymieszać ze skrobią ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.
W miseczce utrzeć na puch miękkie masło. Dodać cukier i ponownie ucierać. Dodawać po jednym jajku i cały czas miksować. Teraz czas na mąkę. Stopniowo dodawać. Najpierw mieszać tylko piórami i następnie włączyć silnik miksera. Mieszać do połaczenia składników.
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy na babkę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 min. Wyjąć z pieca. Wystudzić. Osypać cukrem pudrem. Gotowe. Smacznego.