Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5845
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9675
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 305
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5845
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9675
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 305
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę dodając szklankę cukru.
Do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia zetrzeć zimne masło. Dodać żółtka i zagnieść ciasto.
Podzielić na dwie części. Jedną część włożyć do woreczka i odłożyć do lodówki, a drugą wylepić dno formy ( 20 x 30 )
Formę wcześniej wysmarować masłem.
Na ciasto wyłożyć jabłka wymieszane z kaszą manną, cynamonem i żurawiną.
Na jabłka wyłożyć pianę, a na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach schłodzone ciasto z lodówki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-50 min.
Upieczone i wystudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego.