Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 653
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 97
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1198
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 653
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 97
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1198
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę dodając szklankę cukru.
Do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia zetrzeć zimne masło. Dodać żółtka i zagnieść ciasto.
Podzielić na dwie części. Jedną część włożyć do woreczka i odłożyć do lodówki, a drugą wylepić dno formy ( 20 x 30 )
Formę wcześniej wysmarować masłem.
Na ciasto wyłożyć jabłka wymieszane z kaszą manną, cynamonem i żurawiną.
Na jabłka wyłożyć pianę, a na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach schłodzone ciasto z lodówki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-50 min.
Upieczone i wystudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego.