Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto marchewkowe w stylu fit z mąka jaglaną
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1845
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3120
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1198
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1965
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1845
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3120
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1198
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1965
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. W misce zmiksuj na wysokich obrotach jajka na puszystą masę. Dodaj powoli cukier, ciągle miksując oraz olej kokosowy. Na koniec dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną i zmiksuj dokładnie. Dodaj marchewkę, kardamon i cynamon i wymieszaj masę łyżką. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Składniki wystarczają na formę. Przygotuj lukier z cukru pudru brzozowego, dodając do niego odrobinę wody tak, aby powstała gęsta biała masa.