Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i najłatwiejsze pod słońcem ciasto z rabarbarem, zniknie błyskawiczne z każdego stołu. Z kubkiem kawy w ręku uprzyjemni każdy nawet pochmurny dzień. Zapraszam do wypróbowania.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 39
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 169
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 778
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 39
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 169
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 778
Składniki
Umyty i osuszony rabarbar kroimy w centymetrowe kawałeczki. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy miękkie masło i jajka całość ucieramy. Cały czas ucierając dodajemy cukier i proszek do pieczenia. Do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy wykładamy ciasto dokładnie rozprowadzamy, na wierzchu układamy kawałki rabarbaru. Ciasto pieczemy około 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. Ciepłe ciasto posypujemy cukrem pudrem.