Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i najłatwiejsze pod słońcem ciasto z rabarbarem, zniknie błyskawiczne z każdego stołu. Z kubkiem kawy w ręku uprzyjemni każdy nawet pochmurny dzień. Zapraszam do wypróbowania.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2344
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3363
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1415
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2152
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2344
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3363
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1415
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2152
Składniki
Umyty i osuszony rabarbar kroimy w centymetrowe kawałeczki. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy miękkie masło i jajka całość ucieramy. Cały czas ucierając dodajemy cukier i proszek do pieczenia. Do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy wykładamy ciasto dokładnie rozprowadzamy, na wierzchu układamy kawałki rabarbaru. Ciasto pieczemy około 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. Ciepłe ciasto posypujemy cukrem pudrem.