Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i najłatwiejsze pod słońcem ciasto z rabarbarem, zniknie błyskawiczne z każdego stołu. Z kubkiem kawy w ręku uprzyjemni każdy nawet pochmurny dzień. Zapraszam do wypróbowania.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7470
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2410
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7470
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2410
Składniki
Umyty i osuszony rabarbar kroimy w centymetrowe kawałeczki. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy miękkie masło i jajka całość ucieramy. Cały czas ucierając dodajemy cukier i proszek do pieczenia. Do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy wykładamy ciasto dokładnie rozprowadzamy, na wierzchu układamy kawałki rabarbaru. Ciasto pieczemy około 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. Ciepłe ciasto posypujemy cukrem pudrem.