Do góry

Desery Przepis na:

Najłatwiejszy sernik na zimno z malinami

Najłatwiejszy sernik na zimno z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 232 Ocena: 2416

Dodano:

Odsłon: 2225

Można powiedzieć – ile osób przygotowujących serniki tyle przepisów na ten ulubiony deser… Na zimno, pieczone, z bakaliami, na kruchym spodzie itp. Ale główny składnik jest taki sam – ser biały. Tym razem proponuję najłatwiejszy i najsmaczniejszy sernik na zimno z malinami.

Składniki

  • 100 g małych biszkoptów
  • 1 kg serka twarogowego z wiaderka
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 4 łyżki żelatyny
  • 100 ml gorącej wody
  • 2 galaretki truskawkowe ( malinowe, wiśniowe lub poziomkowe )
  • 500 g malin lub innych sezonowych owoców
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Najłatwiejszy sernik na zimno z malinami

Przygotowanie

  1. Do małej miseczki wlewamy gorącą wodę, wsypujemy żelatynę i całość mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Rozpuszczoną żelatynę odstawiamy do wystudzenia.

  2. W dużej misce umieszczamy ser, dodajemy cukier puder i wszystko miksujemy do połączenia się składników, następnie do masy serowej wlewamy wystudzoną żelatynę i całość jeszcze raz dokładnie miksujemy.

  3. W tortownicy wyłożonej folią spożywczą lub aluminiową układamy biszkopty jeden obok drugiego. Na biszkopty wlewamy masę serową i starannie ją rozprowadzamy. Sernik wkładamy do lodówki na około pół godziny, aż masa serowa zgęstnieje.
    Truskawkowe galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 700 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała.
    Na wierzchu ciasta układamy owoce i polewamy je lekko tężejącą galaretką. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń