Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można powiedzieć – ile osób przygotowujących serniki tyle przepisów na ten ulubiony deser… Na zimno, pieczone, z bakaliami, na kruchym spodzie itp. Ale główny składnik jest taki sam – ser biały. Tym razem proponuję najłatwiejszy i najsmaczniejszy sernik na zimno z malinami.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336556
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3258
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422328
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2324
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336556
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3258
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422328
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2324
Składniki
Do małej miseczki wlewamy gorącą wodę, wsypujemy żelatynę i całość mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Rozpuszczoną żelatynę odstawiamy do wystudzenia.
W dużej misce umieszczamy ser, dodajemy cukier puder i wszystko miksujemy do połączenia się składników, następnie do masy serowej wlewamy wystudzoną żelatynę i całość jeszcze raz dokładnie miksujemy.
W tortownicy wyłożonej folią spożywczą lub aluminiową układamy biszkopty jeden obok drugiego. Na biszkopty wlewamy masę serową i starannie ją rozprowadzamy. Sernik wkładamy do lodówki na około pół godziny, aż masa serowa zgęstnieje. Truskawkowe galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 700 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Na wierzchu ciasta układamy owoce i polewamy je lekko tężejącą galaretką. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.