Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z babcinego przepisu. Najlepiej smakuje z kwaśnymi owocami. Ja dodałam jeżyny i wiśnie, ale sprawdzą się też maliny czy porzeczki. Jest pyszne i zawsze się udaje!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1452
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101653
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6119
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1452
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101653
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6119
Składniki
Jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka ubijamy z łyżką cukru na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem, aż będą białe i puszyste. Do masy żółtkowej dodajemy olej, jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz aromat. Dokładnie mieszamy. Dodajemy pianę z białek. Na końcu do ciasta dodajemy owoce. Mieszamy delikatnie, aby owoce pozostały w całości. Ciasto wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 22x28cm). Pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.