Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z babcinego przepisu. Najlepiej smakuje z kwaśnymi owocami. Ja dodałam jeżyny i wiśnie, ale sprawdzą się też maliny czy porzeczki. Jest pyszne i zawsze się udaje!
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 1946
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 1663
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 680
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 36
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 1946
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 1663
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 680
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 36
Składniki
Jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka ubijamy z łyżką cukru na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem, aż będą białe i puszyste. Do masy żółtkowej dodajemy olej, jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz aromat. Dokładnie mieszamy. Dodajemy pianę z białek. Na końcu do ciasta dodajemy owoce. Mieszamy delikatnie, aby owoce pozostały w całości. Ciasto wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 22x28cm). Pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.