Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki z owocami gotowe do zjedzenia w 30 min
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 350
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54763
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2960
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 616
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 632
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 350
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54763
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2960
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 616
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 632
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki i podziel na mniejsze kawałki Jajka roztrzep z cukrem i szczyptą soli Dodaj śmietanę i olej, dokładnie wymieszaj Wsyp mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj krótko tylko do połączenia składników Przełóż do formy na babeczki wyłożonej papilotkami Nakładaj ciasto do 3/4 wysokości foremek Do każdej babeczki powciskaj 2-3 kawałki truskawek
Piecz ok. 17 min w piekarniku nagrzanym do 180°C, do suchego patyczka Po przestudzeniu posyp cukrem pudrem