Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki z owocami gotowe do zjedzenia w 30 min
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki i podziel na mniejsze kawałki Jajka roztrzep z cukrem i szczyptą soli Dodaj śmietanę i olej, dokładnie wymieszaj Wsyp mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj krótko tylko do połączenia składników Przełóż do formy na babeczki wyłożonej papilotkami Nakładaj ciasto do 3/4 wysokości foremek Do każdej babeczki powciskaj 2-3 kawałki truskawek
Piecz ok. 17 min w piekarniku nagrzanym do 180°C, do suchego patyczka Po przestudzeniu posyp cukrem pudrem