Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu wspaniałe, puszyste, delikatne i mocno twarożkowe, pychotki !
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 219
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 136
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 219
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 136
Składniki
Twaróg przepuścić przez praskę, dodać mąkę wymieszaną z solą, sodą, cukrami, dodać żółtka, ocet i śmietanę, zagnieść ciasto. Jeśli bardzo mocno się klei, można podsypać odrobiną mąki. Ciasto podzielić na 2 - 3 części. Pierwszą z nich wałkować na podsypanym mąką blacie na grubość 1 cm, wykrawać sporym kubkiem okręgi, w środku wycinać dziurki np. kieliszkiem do wódki lub nakrętką (też od wódki ;-)), układać na podsypanej mąką tacy.
Smażyć na ciemno złoto z obu stron na średnim ogniu, na głębokim oleju. Osączyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Czynności powtarzać do wykończenia ciasta. Smacznego :)