Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt przygotowany z idealnego ciasta na biszkopt. Przepis prosty, a biszkopt wychodzi puszysty i mięciutki. Polecam
tortownica o średnicy 24 cm, mikser, papier do pieczenia, miska, łyżka drewniana,
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253392
Polecam.
Odsłon: 1448
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253392
Polecam.
Odsłon: 1448
Składniki
Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej. Białka oddzielamy od żółtek , następnie miksujemy na sztywną masę ze szczyptą soli, na początku na niskich obrotach , po chwili miksowania zwiększamy obroty. Pod koniec miksowania dodajemy cały czas miksując porcjami cukier oraz żółtka. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, już nie miksujemy tylko mieszamy do połączenia składników drewnianą łyżką, zbierając masę od spodu. Po wymieszaniu masę wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut , a najlepiej do suchego patyczka. Biszkopt po upieczeniu studzimy i kroimy na blaty. Smacznego
Masa na biszkopt gotowa.
Biszkopt po upieczeniu .