Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu sernik. Przygotowanie - 5 minut, czas pieczenia - 80 minut.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13060
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2433
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3585
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4431
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13060
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2433
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3585
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4431
Składniki
Wszystkie składniki umieścić w większym naczyniu i dokładnie rozmieszać trzepaczką lub mikserem, aby ser napowietrzyć.
Przygotowaną w etapie 1 masę serową wlać do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 22 cm. Piec 80 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Od razu po upieczeniu oddzielić nożem boki ciasta od tortownicy i upuścić je z wysokości około 50 cm, aby uwolnić pęcherzyki powietrza i nie dopuścić do zbytniego zapadnięcia sernika po wystudzeniu.