Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu sernik. Przygotowanie - 5 minut, czas pieczenia - 80 minut.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326529
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16914
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5537
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326529
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16914
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5537
Składniki
Wszystkie składniki umieścić w większym naczyniu i dokładnie rozmieszać trzepaczką lub mikserem, aby ser napowietrzyć.
Przygotowaną w etapie 1 masę serową wlać do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 22 cm. Piec 80 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Od razu po upieczeniu oddzielić nożem boki ciasta od tortownicy i upuścić je z wysokości około 50 cm, aby uwolnić pęcherzyki powietrza i nie dopuścić do zbytniego zapadnięcia sernika po wystudzeniu.