Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu sernik. Przygotowanie - 5 minut, czas pieczenia - 80 minut.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 260
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 260
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Składniki
Wszystkie składniki umieścić w większym naczyniu i dokładnie rozmieszać trzepaczką lub mikserem, aby ser napowietrzyć.
Przygotowaną w etapie 1 masę serową wlać do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 22 cm. Piec 80 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Od razu po upieczeniu oddzielić nożem boki ciasta od tortownicy i upuścić je z wysokości około 50 cm, aby uwolnić pęcherzyki powietrza i nie dopuścić do zbytniego zapadnięcia sernika po wystudzeniu.