Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tego ciasta nie potrzebujemy nawet miksera. Jest proste i pyszne.
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 1331
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 669
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5546
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 895
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 1331
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 669
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5546
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 895
Składniki
WYKONANIE: Piekarnik nastawiamy na 190 st. C ustawienie góra dół. Dno formy o śr. 24 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Układamy na dnie formy i posypujemy cynamonem wg. uznania Do miski wbijamy jajko, wlewamy jogurt i olej. Dosypujemy cukry, proszek do pieczenia i razem mieszamy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy i dosypujemy do ciasta. Mieszamy tylko do połączenia. Ciastem zalewamy jabłka i pieczemy ok 40 minut do suchego patyczka. Gdy upieczone ciasto przestygnie odwracamy, żeby jabłka były na górze. Posypujemy cukrem pudrem. Życzę smacznego :)