Do góry

Desery Przepis na:

Naleśniki amerykańskie z mąki ryżowej z dodatkiem odżywki białkowej

Naleśniki amerykańskie z mąki ryżowej z dodatkiem odżywki białkowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 49

Dodano:

Odsłon: 421

Smaczne i puszyste

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Naleśniki amerykańskie z mąki ryżowej z dodatkiem odżywki białkowej

Przygotowanie

  1. żółtko jak utrzeć z rozpuszczonym letnim tłuszczem nie gorącym. dodać kefir i wymieszać

  2. Mąkę ryżową, odżywkę białkową i sodę wymieszać razem. Dodać utarte żółtka i wymieszać na aksamitną masę. dodać wody jeżeli za gęste lub mleka.

  3. Do białek jak dodać sok z cytryny lub ocet jabłkowy i ubić na sztywną pianę. Następnie delikatnie partiami mieszać białkową pianę z ubitym żółtkiem

  4. Piec na rozgrzanej patelni po obu stronach. Rozmiar naleśników według upodobania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń