Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1026
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1066
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2117
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1026
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1066
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2117
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, budynie w proszku, cukier waniliowy, mleko,wodę oraz jajko i wszystko razem miksujemy. Na koniec dodaje olej i ponownie wszystko miksujemy lub mieszamy do połączenia składników. Ciasto naleśnikowe odkładam pod przykryciem na minimum 20 minut. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony. ( Patelnie smaruje niewielką ilością oleju tylko przy pierwszym naleśniku).