Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Ewy Wachowicz na elastyczne ciasto na naleśniki oraz przepyszne nadzienie serowe. Do ciasta Ewa Wachowicz zawsze dodaje wodę gazowaną, dzięki temu naleśniki wychodzą bardziej sprężyste. Nadzienie serowe wzbogaca natomiast dodatkiem słodkiej śmietanki, która nadaje masie serowej bardziej kremowej konsystencji. Tak przygotowane naleśniki dekoruje bitą śmietaną. Przepis na naleśniki pochodzi z 23. odcinka programu "Ewa Gotuje". Fot. materiały prasowe Polsat
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33270
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 109
Bardzo stary przepis na idealne pączki. Nie chłoną tłuszczu i wychodzą puszyste
Odsłon: 1484
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 143
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33270
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 109
Bardzo stary przepis na idealne pączki. Nie chłoną tłuszczu i wychodzą puszyste
Odsłon: 1484
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 143
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj cukier, sól i mleko. Wsyp przesianą mąkę. Składniki zmiksuj. Następnie do ciasta wlej wodę gazowaną. Ponownie wymieszaj zawartość miski. Ciasto naleśnikowe odstaw na około 30 minut, żeby odpoczęło.
Naleśniki smaż z dwóch stron na dobrze rozgrzanej patelni z roztopionym masłem klarowanym.
Przygotuj nadzienie. Ser rozgnieć widelcem lub przetrzyj przez sito. Dodaj cukier waniliowy oraz słodką śmietankę. Składniki wymieszaj.
Truskawki umyj, odetnij szypułki, pokrój w ćwiartki.
Powierzchnię naleśnika posmaruj serowym farszem zachowując 1 cm marginesu od brzegu. Truskawki ułóż w rządku po jednej stronie naleśnika. Naleśniki z nadzieniem zwiń w rulon.
Gotowe naleśniki z serem serwuj z bitą śmietaną. Smacznego!