Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na idealnie cienkie i delikatne naleśniki
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 326
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2564
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 326
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2564
Składniki
W misce zmiksuj jajka z mlekiem, wodą gazowaną, cukrem waniliowym i solą Dodaj mąkę przesianą na sicie, ponownie zmiksuj Na koniec wlej roztopione masło i dobrze zmiksuj Wstaw całość na 30 min do lodówki Przelej ciasto do naczynia z dzióbkiem, z którego będzie można precyzyjnie dozować ilość ciasta Wlewaj na rozgrzaną patelnię porcję ciasta i rozprowadzaj poruszając patelnią Smaż ok. 2-3 min z każdej strony na średnim ogniu Nadziej wybranymi dodatkami, posyp cukrem pudrem lub polej słodkim sosem Z podanych składników wychodzi ok. 16 naleśników o średnicy 20 cm