Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urocze, mega puszyste mini naleśniki. Ich oryginalna nazwa to Poffertjes. Przepis pochodzi z Holandii. Świetnie smakują oprószone cukrem pudrem, podane ze świeżymi owocami.
patelnia
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 123
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 77
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 147
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 89
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 179
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 123
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 77
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 147
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 89
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 179
Składniki
Mleko podgrzewamy - powinno być letnie, nie gorące. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże. Gotową mieszankę ostawiamy na około 10 minut w ciepłe miejsce.
Po tym czasie do mleka z drożdżami dodajemy cukier, mąkę, jajko i sól. Składniki dokładnie mieszamy. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około pół godziny w ciepłe miejsce.
Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę klarowanego masła.
Na rozgrzaną patelnię wykładamy małe porcje ciasta przy użyciu łyżki. Naleśniki holenderskie smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Gotowe naleśniki holenderskie oprószamy cukrem pudrem, podajemy ze świeżymi owocami.