Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urocze, mega puszyste mini naleśniki. Ich oryginalna nazwa to Poffertjes. Przepis pochodzi z Holandii. Świetnie smakują oprószone cukrem pudrem, podane ze świeżymi owocami.
patelnia
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12188
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12893
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4878
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12188
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12893
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4878
Składniki
Mleko podgrzewamy - powinno być letnie, nie gorące. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże. Gotową mieszankę ostawiamy na około 10 minut w ciepłe miejsce.
Po tym czasie do mleka z drożdżami dodajemy cukier, mąkę, jajko i sól. Składniki dokładnie mieszamy. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około pół godziny w ciepłe miejsce.
Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę klarowanego masła.
Na rozgrzaną patelnię wykładamy małe porcje ciasta przy użyciu łyżki. Naleśniki holenderskie smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Gotowe naleśniki holenderskie oprószamy cukrem pudrem, podajemy ze świeżymi owocami.