Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z prażonymi jabłkami i sokiem pomarańczowym.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 63
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 63
Składniki
1. Z mąki, jajek, mleka i wody wyrobić mikserem ciasto naleśnikowe . Usmażyć naleśniki na oleju na rozgrzanej patelni. Powinno wyjść 10 szt. 2. Jabłka obrać, pokroić w drobne kawałki, wrzucić do garnka, podlać 1 szklanką wody i gotować na wolnym ogniu ok. 20 minut do odparowania wody. Przemieszać łyżką na gładką masę.Przestudzić.
3.Posmarować naleśniki masą jabłkową i zwinąć w rulon lub złożyć w trójkąty. 4. Pomarańczę umyć, sparzyć wrzątkiem, pokroić w ósemki, wyciskać sok i polewać sokiem naleśniki. Smacznego!