Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na deser. Zapraszam.
Garnek, miska, łyżka, mikser
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 382
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1966
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3925
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3819
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 382
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1966
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3925
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3819
Składniki
Przygotowujemy jagody: myjemy je, następnie wsypujemy do garnka, wsypujemy cukier oraz esencję i na małym ogniu podgrzewamy. Mąkę ziemniaczaną łączymy z wodą i dodajemy do jagód. Mieszamy aż zobaczymy, że zaczyna się tworzyć galaretka, a następnie wyłączamy. Studzimy
Przygotowujemy naleśniki: ubijamy jajka, oo czym dodajemy mąkę na przemian z mlekiem i wodą. Cały czas miksujemy mikserem na jednolitą masę. Dodajemy cukier, sól oraz cukier waniliowy.
Smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju po obu stronach nabierając łyżka większą od takiej do zupy. Smażymy na rumiano.
Nakładamy jagodowe nadzienie po jednej stronie każdego naleśnika i składamy na pół, a następnie znów na pół.
Na koniec posypujemy cukrem pudrem.