Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na deser. Zapraszam.
Garnek, miska, łyżka, mikser
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Składniki
Przygotowujemy jagody: myjemy je, następnie wsypujemy do garnka, wsypujemy cukier oraz esencję i na małym ogniu podgrzewamy. Mąkę ziemniaczaną łączymy z wodą i dodajemy do jagód. Mieszamy aż zobaczymy, że zaczyna się tworzyć galaretka, a następnie wyłączamy. Studzimy
Przygotowujemy naleśniki: ubijamy jajka, oo czym dodajemy mąkę na przemian z mlekiem i wodą. Cały czas miksujemy mikserem na jednolitą masę. Dodajemy cukier, sól oraz cukier waniliowy.
Smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju po obu stronach nabierając łyżka większą od takiej do zupy. Smażymy na rumiano.
Nakładamy jagodowe nadzienie po jednej stronie każdego naleśnika i składamy na pół, a następnie znów na pół.
Na koniec posypujemy cukrem pudrem.