Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na deser. Zapraszam.
Garnek, miska, łyżka, mikser
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19954
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 508
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 565
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244061
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19954
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 508
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 565
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244061
Składniki
Przygotowujemy jagody: myjemy je, następnie wsypujemy do garnka, wsypujemy cukier oraz esencję i na małym ogniu podgrzewamy. Mąkę ziemniaczaną łączymy z wodą i dodajemy do jagód. Mieszamy aż zobaczymy, że zaczyna się tworzyć galaretka, a następnie wyłączamy. Studzimy
Przygotowujemy naleśniki: ubijamy jajka, oo czym dodajemy mąkę na przemian z mlekiem i wodą. Cały czas miksujemy mikserem na jednolitą masę. Dodajemy cukier, sól oraz cukier waniliowy.
Smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju po obu stronach nabierając łyżka większą od takiej do zupy. Smażymy na rumiano.
Nakładamy jagodowe nadzienie po jednej stronie każdego naleśnika i składamy na pół, a następnie znów na pół.
Na koniec posypujemy cukrem pudrem.