Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są tak proste, praktycznie jednoskładnikowe! A w smaku... miękkie i pożywne! Genialnie łączą się ze wszystkimi owocowymi musami, serkami, ale również z warzywnym nadzieniem ;)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 942
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 942
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Składniki
Kaszę gryczaną zalać wrzątkiem i odstawić na 24 godziny (podczas moczenia można wymieniać wodę).
Po namoczeniu odlać wodę i zalać szklanką świeżej, a następnie bardzo dokładnie zblendować (im więcej wody, tym ciasto będzie rzadsze, a naleśniki cieńsze).
Do ciasta można dodać stevii lub cynamonu (jednak można pominąć ten krok).
Naleśniki smażyć na suchej teflonowej patelni.