Do góry

Desery Przepis na:

Naleśniki z samej kaszy gryczanej!

Naleśniki z samej kaszy gryczanej!

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 513

Dodano:

Odsłon: 13592

Są tak proste, praktycznie jednoskładnikowe! A w smaku... miękkie i pożywne! Genialnie łączą się ze wszystkimi owocowymi musami, serkami, ale również z warzywnym nadzieniem ;)

Składniki

  • 100g kaszy gryczanej niepalonej
  • 1 szklanka wody
  • szczypta cynamonu (opcjonalnie); szczypta stevi (opcjonalnie)
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę gryczaną zalać wrzątkiem i odstawić na 24 godziny (podczas moczenia można wymieniać wodę).

  2. Po namoczeniu odlać wodę i zalać szklanką świeżej, a następnie bardzo dokładnie zblendować (im więcej wody, tym ciasto będzie rzadsze, a naleśniki cieńsze).

  3. Do ciasta można dodać stevii lub cynamonu (jednak można pominąć ten krok).

  4. Naleśniki smażyć na suchej teflonowej patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń