Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są tak proste, praktycznie jednoskładnikowe! A w smaku... miękkie i pożywne! Genialnie łączą się ze wszystkimi owocowymi musami, serkami, ale również z warzywnym nadzieniem ;)
Kaszę gryczaną zalać wrzątkiem i odstawić na 24 godziny (podczas moczenia można wymieniać wodę).
Po namoczeniu odlać wodę i zalać szklanką świeżej, a następnie bardzo dokładnie zblendować (im więcej wody, tym ciasto będzie rzadsze, a naleśniki cieńsze).
Do ciasta można dodać stevii lub cynamonu (jednak można pominąć ten krok).
Naleśniki smażyć na suchej teflonowej patelni.
W zasadzie gołąbki same „wyszły”. No, tak…wyszedły nawet przepysznie. To tak...
Odsłon: 855
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 401
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 401
Składniki
Kaszę gryczaną zalać wrzątkiem i odstawić na 24 godziny (podczas moczenia można wymieniać wodę).
Po namoczeniu odlać wodę i zalać szklanką świeżej, a następnie bardzo dokładnie zblendować (im więcej wody, tym ciasto będzie rzadsze, a naleśniki cieńsze).
Do ciasta można dodać stevii lub cynamonu (jednak można pominąć ten krok).
Naleśniki smażyć na suchej teflonowej patelni.
Przepisy Desery
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Desery
Francuskie ciastka z rabarbarem
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 14
Ucierane ciasto z rabarbarem
Ucierane ciasto z rabarbarem przygotujesz błyskawicznie, w dodatku wszystkie...
Odsłon: 60