Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki, które były hitem na Instagramie. Z delikatnym serkiem z wiaderka i truskawkami. W smaku bardzo delikatne. Można jeść bez końca!
Farsze porobiony ( kapusta z grzybami a skład to kiszona kapusta suszone pod...
Odsłon: 65
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 59
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 859
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 6982
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 441
Farsze porobiony ( kapusta z grzybami a skład to kiszona kapusta suszone pod...
Odsłon: 65
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 59
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 859
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 6982
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 441
Składniki
CIASTO NALEŚNIKOWE: Przesianą mąkę umieścić w misce, dodać proszek do pieczenia, cukier waniliowy, 1 całe jajko + 1 żółtko, aromat waniliowy oraz olej i zmiksować do powstania gładkiej masy. Białko wraz ze szczyptą soli ubić na sztywną, puszystą pianę i delikatnie połączyć z ciastem naleśnikowym za pomocą szpatuły. Na mocno rozgrzanej patelni smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron.
NADZIENIE: Żółtko z cukrem pudrem ubić na jasną, puszystą masę. Dodać ser i śmietanę. Zmiksować do połączenia.
Naleśniki posmarować serem, zwinąć w rulon i udekorować owocami. Smacznego