Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj gdy zostanie mi trochę maleśników, robię z nich krokiety. Tym razem wykorzystałam banany i krem migdałowy, całość przykryłam serową pierzynką i powstał deser, a może podwieczorek.... Posypane cukrem pudrem lub polane sosem waniliowym smakują wybornie. :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Żaroodporną formę wysmarować masłem.
Banany obrać i rozgnieść widelcem. Połączyć z kremem migdałowym i migdałami.
Mascarpone wymieszać z jajkiem i cukrem pudrem.
Naleśniki posmarować masą bananowo-migdałową, zwinąć w rulon i pokroić na 3-4 kawałki. Poukładać w formie. Na wierzchu rozsmarować mascarpone. Piec 40 minut. Podawać gorące z sosem waniliowym lub cukrem pudrem. Smacznego :)