Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj gdy zostanie mi trochę maleśników, robię z nich krokiety. Tym razem wykorzystałam banany i krem migdałowy, całość przykryłam serową pierzynką i powstał deser, a może podwieczorek.... Posypane cukrem pudrem lub polane sosem waniliowym smakują wybornie. :)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 373
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 373
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Żaroodporną formę wysmarować masłem.
Banany obrać i rozgnieść widelcem. Połączyć z kremem migdałowym i migdałami.
Mascarpone wymieszać z jajkiem i cukrem pudrem.
Naleśniki posmarować masą bananowo-migdałową, zwinąć w rulon i pokroić na 3-4 kawałki. Poukładać w formie. Na wierzchu rozsmarować mascarpone. Piec 40 minut. Podawać gorące z sosem waniliowym lub cukrem pudrem. Smacznego :)