Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w wykonaniu, dobre na podwieczorek.
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 504
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 1421
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 229
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 504
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 1421
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 229
Składniki
Najpierw należy do garnka, postawionego na małym ogniu, wycisnąć mleko z tubki, dodać połamaną czekoladę i mieszać aż masa uzyska jednolitość. Zaznaczam, że mieszać należy ciągle, bo ma tendencję do przypalania się. Dosypać płatki kukurydziane i wymieszać tak, żeby masa wszystko oblepiła. Za pomocą łyżki uformować coś na kształt kulek. Ułożyć na tacy, wstawić do lodówki. Czas zaznaczam łącznie z czekaniem na zastygnięcie :P