Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w wykonaniu, dobre na podwieczorek.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5494
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 988
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1419
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5494
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 988
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1419
Składniki
Najpierw należy do garnka, postawionego na małym ogniu, wycisnąć mleko z tubki, dodać połamaną czekoladę i mieszać aż masa uzyska jednolitość. Zaznaczam, że mieszać należy ciągle, bo ma tendencję do przypalania się. Dosypać płatki kukurydziane i wymieszać tak, żeby masa wszystko oblepiła. Za pomocą łyżki uformować coś na kształt kulek. Ułożyć na tacy, wstawić do lodówki. Czas zaznaczam łącznie z czekaniem na zastygnięcie :P