Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Osobiście nie jestem fanką serników na zimno i jeśli nie jest on z piekarnika to nie jest wart mojego zainteresowania, ale to ciasto wyjątkowo przypadło mi do gustu. Być może przez konsystencję którą ma. Nie za bardzo lubię gdy sernik ma galaretkowatą konsystencję. Ten jest inny, bo jest kremowy i pomimo dodatku galaretki nic złego się z nim nie dzieje. Delikatny słodki smak z lekką nutą cytrynowego aromatu. Następnym razem planuję wprowadzić dodatkową modyfikację i zamiast galaretki cytrynowej dodać sok z cytryny ze startą skórką i żelatynę. Dzięki temu smak powinien wyjść bardzo delikatny i naturalny. Zachęcam do testowanie i modyfikacji.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1253
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13723
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1253
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13723
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 170C. Roztopić masło. Pokruszyć herbatniki i zmieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć masę herbatnikową na spód formy do ciasta i ugnieść palcami. Podpiec spód w piekarniku przez ok. 10 minut. Rozrobić połowę galaretki cytrynowej w gorącej wodzie i zostawić do ostygnięcia, ale tak, aby była cały czas płynna.. Serek Philadelphia wymieszać z cukrem pudrem, śmietaną i pastą waniliową. Dodać schłodzoną ciągle płynną galaretkę. Ubić słodką śmietanę na pianę i dodać do masy z serka. Masę sernikową wylać na spód z pokruszonych herbatników i wstawić do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc. Przed podaniem udekorować owocami.