Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo efektowne ciasto z rabarbarem do góry nogami, z migdałową kruszonką na spodzie
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424854
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424854
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Formę do pieczenia z wyjmowanym brzegiem wyłożyć papierem do pieczenia. Spód posmarować masłem. Składniki na kruszonkę umieścić w mikserze i zmiksować albo wyrobić w rękach na grudki i wstawić do lodówki. W misce zmieszać mąkę na ciasto z solą i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce miksować masło z cukrem aż będzie delikatnie i zbieleje ( kilka minut). Dodać jajko, miksować, dodać łyżkę mąki, miksować, następnie znów jajko, zmiksować, mąkę i jajko. Na koniec dodać resztę mąki i śmietanę/jogurt - zmiksować.
Rabarbar pokroić na cienkie, podłużne plasterki. Spód formy podsypać cukrem, ułożyć rabarbar wokoło formy tak, żeby boki się lekko na siebie nachodziły, posypać cukrem.
Na rabarbar wylać ciasto, na wierzch przesypać kruszonkę. Piec 50 minut w 180 stopniach. Wyjąć, przestudzić i odwrócić na talerz. Można przed podaniem posypać dodatkowo cukrem pudrem.