Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Składniki
Wysypać mąkę na stolnicę i na nią wszystkie pozostałe składniki (prócz oleju). Wszystko posiekać nożem i wyrobić ciasto
Rozwałkować na grubość 2 cm, wykrawać szklanką, następnie w każdym kółeczku wykroić kieliszkiem dziurkę.
Smażyć w rozgrzanym oleju z obu stron na jasnobrązowy kolor.Usmażone oponki posypać cukrem pudrem.