Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne puszyste oponki z serem posypane cukrem pudrem
Placek czeski to nieco mniej pracochłonna od tradycyjnej wersja miodownika –...
Odsłon: 13351
Nie przepadasz za łagodnymi śledziami w śmietanie czy oleju? Jeśli wolisz dan...
Odsłon: 6252
Placek czeski to nieco mniej pracochłonna od tradycyjnej wersja miodownika –...
Odsłon: 13351
Nie przepadasz za łagodnymi śledziami w śmietanie czy oleju? Jeśli wolisz dan...
Odsłon: 6252
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować dość grubo na ok 0,5cm. Szklanką wykrawać kółka a w środku kieliszkiem mniejsze kułeczka. Smażyć na dość głębokim oleju – powinny sobie w nim pływać. Usmażone oponki odsączyć na ręczniku papierowym i przed podaniem posypać cukrem pudrem.