Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fajny zdrowy pomysł na szybkie ciasto
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5687
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1149
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1569
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5687
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1149
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1569
Składniki
Ubij pianę z białek na bardzo sztywną masę, od tej masy zależy powodzenie wypieku. Następnie dodaj cukier naprzemiennie z żółtkami ciągle ubijając. Mąkę wymieszaj z sodą oczyszczona i bardzo delikatnie wmieszaj do ubitych białek. Ciasto wylej do tortownicy 24 cm. Gruszki lub inne owoce podziel na niewielkie kawałki i wciśnij w ciasto. Ciasto piecz w 180 stopniach przez około 30 minut. Jeśli inie dodamy owoców otrzymamy super orkiszowy biszkopt.
więcej przepisów na moim blogu:https://kazimierzdieta.wordpress.com/