Do góry

Desery Przepis na:

Orzechowe ciasteczka

Orzechowe ciasteczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 115 Ocena: 1473

Dodano:

Odsłon: 1850

Kruche i chrupiące...

Składniki

  • 125 g margaryny
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 150 g cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 125 g mąki pszennej
  • 180 g orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki przyprawy korzennej
  • szczypta soli
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W małym garnuszku rozpuścić margarynę. Zdjąć z ognia i dorzucić połamane w kosteczkę dwie białe czekolady. Mieszać do całkowitego połączenia. Następnie ubić pianę z białek z odrobiną soli. Dodać do niej cukier, cukier waniliowy i żółtka. Do tak uzyskanej masy jajecznej przesiać mąkę i całość delikatnie zamieszać. Dodać posiekane orzechy, przyprawę korzenną i przygotowaną wcześniej masę czekoladową. Dokładnie połączyć. Ciasto umieścić na wyłożonej papierem blasze i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 30 min. Po upieczeniu ciasto pokroić w kwadraty i dowolnie udekorować. Najlepiej smakują następnego dnia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń