Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, kruche mocno orzechowe ciastka z kawałkami czekolady to świetny dodatek do kawy, herbaty czy kubka mleka :) Przygotowanie ich nie zajmie więcej niż 15 minut, a smak zachwyci nie tylko miłośników orzechowych słodkości.
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 442
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 370
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6762
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242006
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2479
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 442
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 370
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6762
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242006
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2479
Składniki
Mąkę z proszkiem i sodą przesiać. Orzechy rozdrobnić w malakserze lub drobno posiekać. Dodać do mąki i wymieszać. Czekoladę rozdrobnić w malakserze lub posiekać na mniejsze kawałki. W misce zmiksować masło, masło orzechowe i cukier na puszystą masę. Dodać jajko i zmiksować do połączenia się składników. Dodać mąkę z dodatkami i krótko zmiksować. Dodać posiekaną czekoladę i wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce w sporych odstępach. Kulki ciasta lekko spłaszczyć widelcem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez ok. 15-18 minut do zarumieniania. Studzić na kratce.