Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 216
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 216
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i c.waniliowym na puszysta masę. Dodajemy orzechy, potem mąkę z proszkiem (najlepiej przesiane), następnie kakao i owoce. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolewamy mleko, by uzyskać lekko lejąca masę.
Pieczemy ok pół godziny w 170 stopniach. Ciasto świetnie się komponuje z polewą czekoladową. :) Smacznego!