Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 219
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 136
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 219
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 136
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i c.waniliowym na puszysta masę. Dodajemy orzechy, potem mąkę z proszkiem (najlepiej przesiane), następnie kakao i owoce. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolewamy mleko, by uzyskać lekko lejąca masę.
Pieczemy ok pół godziny w 170 stopniach. Ciasto świetnie się komponuje z polewą czekoladową. :) Smacznego!