Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kremowy i bogaty w witaminy budyń jaglany to świetna opcja na deser dla dzieci.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1019
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4659
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1314
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1019
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4659
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1314
Składniki
Kaszę przepłukać, wsypać do rondelka z grubym dnem. Zalać 350 ml mleka, dodać szczyptę soli i gotować na wolnym ogniu ok. 15-20 minut, do czasu, aż kasza wchłonie całe mleko i zrobi się miękka. W czasie gotowania kaszę kilkukrotnie przemieszać, aby się nie przypaliła.
Ugotowaną kaszę lekko przestudzić dodać miód, masło orzechowe i pokrojonego banana. Zmiksować blenderem na bardzo gładki krem, stopniowo dolewając pozostałą porcję mleka. Budyń przelać do miseczek i udekorować orzechami, jagodami goji i plastrami banana.