Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z wyczuwalnymi orzechami podczas jedzenia oraz aromatyczną pianką z musem gruszkowym
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 115
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 252
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 94
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 115
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 252
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 94
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Składniki
Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywną pianę stopniowo dodając cukier.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Żółtka ubić. Białka ,żółtka ,mąka wymieszać na koniec dodać orzechy.wszystko delikatnie wymieszać.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Blaszkę 25x36 wyłożyć papierem do pieczenia,wyłożyć przygotowane ciasto ,wstawić do piekarnika, piec 25 min lub do suchego patyczka.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody.Gruszki obrać usunąć ze środka ziarenka ,zblendować.Gdy galaretka zacznie krzepnąć ubić na sztywno śmietanę stopniowo dodając galaretkę i mus gruszkowy.
Wystudzone ciasto podzielić na połowę.
Na spód ciasta wyłożyć przygotowaną piankę gruszkową, przykryć drugą połową.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, posmarować wierzch ciasta i posypać wiórkami kokosowymi.