Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z wyczuwalnymi orzechami podczas jedzenia oraz aromatyczną pianką z musem gruszkowym
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 309
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11121
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3686
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1262
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 309
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11121
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3686
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1262
Składniki
Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywną pianę stopniowo dodając cukier.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Żółtka ubić. Białka ,żółtka ,mąka wymieszać na koniec dodać orzechy.wszystko delikatnie wymieszać.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Blaszkę 25x36 wyłożyć papierem do pieczenia,wyłożyć przygotowane ciasto ,wstawić do piekarnika, piec 25 min lub do suchego patyczka.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody.Gruszki obrać usunąć ze środka ziarenka ,zblendować.Gdy galaretka zacznie krzepnąć ubić na sztywno śmietanę stopniowo dodając galaretkę i mus gruszkowy.
Wystudzone ciasto podzielić na połowę.
Na spód ciasta wyłożyć przygotowaną piankę gruszkową, przykryć drugą połową.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, posmarować wierzch ciasta i posypać wiórkami kokosowymi.