Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam prosty deserek bez pieczenia - orzechowy przysmak który pamiętam z dzieciństwa z mojego domu rodzinnego. Mama przygotowywała nam właśnie takie czekoladowe orzechy na święta Bożego Narodzenia. Przygotowywała je w czekoladzie mlecznej oraz deserowej. Taki deserek posmakuje małym i dużym łasuchom.
deska, papier do pieczenia, garnek, łyżka,
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Orzechy obieramy ze skorupek,po obraniu odkładamy na boku.
Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w garnku z niedużą ilością śmietany lub mleka.
Po całkowitym rozpuszczeniu czekolady wkładamy obrane orzechy i dokładnie mieszamy, tak aby orzechy były oblepione czekoladą.
Po całkowitym rozpuszczeniu czekolady wkładamy obrane orzechy i dokładnie mieszamy, tak aby orzechy były oblepione czekoladą.
Łyżką nabieramy porcję orzechów ,następnie rękoma formujemy tak aby się pozlepiały. Gotowe układamy na papierze do pieczenia i odkładamy do wystudzenia.
Po wystudzeniu wkładamy na 2 -3 godziny do lodówki.
Gotowy przysmak podajemy do schrupania i się delektujemy.