Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam prosty deserek bez pieczenia - orzechowy przysmak który pamiętam z dzieciństwa z mojego domu rodzinnego. Mama przygotowywała nam właśnie takie czekoladowe orzechy na święta Bożego Narodzenia. Przygotowywała je w czekoladzie mlecznej oraz deserowej. Taki deserek posmakuje małym i dużym łasuchom.
deska, papier do pieczenia, garnek, łyżka,
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 442
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 374
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6767
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242031
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2483
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 442
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 374
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6767
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242031
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2483
Składniki
Orzechy obieramy ze skorupek,po obraniu odkładamy na boku.
Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w garnku z niedużą ilością śmietany lub mleka.
Po całkowitym rozpuszczeniu czekolady wkładamy obrane orzechy i dokładnie mieszamy, tak aby orzechy były oblepione czekoladą.
Po całkowitym rozpuszczeniu czekolady wkładamy obrane orzechy i dokładnie mieszamy, tak aby orzechy były oblepione czekoladą.
Łyżką nabieramy porcję orzechów ,następnie rękoma formujemy tak aby się pozlepiały. Gotowe układamy na papierze do pieczenia i odkładamy do wystudzenia.
Po wystudzeniu wkładamy na 2 -3 godziny do lodówki.
Gotowy przysmak podajemy do schrupania i się delektujemy.