Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam mój przepis na orzeszki. Orzeszki łatwe w przygotowaniu i smaczne, a przygotowane je na wieczór sylwestrowy do schrupania. Polecam
foremki na orzeszki, miska, nóż,
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7834
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 998
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13591
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7834
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 998
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13591
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone w kawałki zimne masło i posiekać razem nożem, następnie dodać zmielone orzechy i wymieszać do połączenia składników. Tak przygotowanym ciastem wypełnić - wylepić specjalne foremki do orzeszków. Ułożyć połówki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach około 10 - 12 minut, po czym wyjąć z piekarnika i delikatnie wyjąć upieczone skorupki. Napełniać połówki kremem Nutella i zlepiać dwie razem tworząc orzeszek. Smacznego
Orzeszki gotowe do podania.