Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam mój przepis na orzeszki. Orzeszki łatwe w przygotowaniu i smaczne, a przygotowane je na wieczór sylwestrowy do schrupania. Polecam
foremki na orzeszki, miska, nóż,
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 77
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 749
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 472
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 260
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 77
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 749
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 472
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 260
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone w kawałki zimne masło i posiekać razem nożem, następnie dodać zmielone orzechy i wymieszać do połączenia składników. Tak przygotowanym ciastem wypełnić - wylepić specjalne foremki do orzeszków. Ułożyć połówki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach około 10 - 12 minut, po czym wyjąć z piekarnika i delikatnie wyjąć upieczone skorupki. Napełniać połówki kremem Nutella i zlepiać dwie razem tworząc orzeszek. Smacznego
Orzeszki gotowe do podania.